Posted by: Ivko | June 21, 2013

FAQ, затова протестирам

Лесно е да се протестира без да знаеш отговора на въпроса “Защо”. По тази причина съм подготвил кратък списък с най-често задаваните въпроси и моите лични отговори на тях:

Против какво протестираш
Против наглостта. Против това, че тези, които дойдоха на власт, обещаха, че ще са коренно различни от предишните. А още в първите си дни доказаха, че ще са по-зле от тях и от всички останали. И тази наглост при по-малко от 30% реална подкрепа на изборите!

Добре, ако има избори сега, ще гласуваш ли
Естествено! Както го направих на последните избори и както ще го правя винаги. Смятам, че човек, за да протестира, трябва да е изявил позиция против тази, срещу която се обявява. Е, мен не ме е било срам никога от позицията, която съм заемал.

А не мислиш ли, че не е времето сега да се сваля правителство? Не трябва ли да се даде шанс на изпълнителната власт да работи по време на криза?
Не, не смятам! Не искам ‘кризата’ да се използва като плашило и като оправдание за всякакви гаври с мислещите хора. Не искам в името на нечии интереси да се примирявам с дебелащина и наглост от най-високо ниво. Писна ми от шутове, кукли на конци, марионетки, играещи си със страха на малцинствата, самозабравили се мутри, икони за един ден и прочие и прочие. Искам нормалността, на която е способна една нормална държава с много мислещи хора. Каквато, бъдете сигурни, е България!

Мислиш ли, че ще постигнете нещо с протестите?
Оооо, да! Досега властващите подценяваха гражданското общество и си мислеха, че, ако не вдигат цените на тока, ще държат всички у дома. Само че “хляб и зрелища” помагаха в една предишна епоха отпреди близо 2000 години. Спонтанната реакция след избора на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС ще спре всеки следващ да изпада в катарзис през ден. И не, увеличената минимална работна заплата и майчинските не могат да ни хвърлят прах в очите.

…to be continued…


Responses

  1. Ще репостна един от коментарите си в друга статия, която беше в отговор на оплюване на протестите!
    Ей, , да не обиждаш така, а да седнеш и да помислиш: какво ти подсказва назначението на най-големия мафиот в България за шеф на Национална Сигурност? Кого облагодетелстват въпросните спешни мерки и към кого ще е ориентирана социалната политика на държавата с този соц. министър? Не! Не! КАЗАХ НЕЕЕ! На Белене, на руснаците, на турците, на комунистите, на грешките, на прошките! Няма време! Един получи 800 дни и сбъркахме! Никога повече! Нито ден! Всяка грешка и на тези, и на другите, и на третите, и на петите трябва и ЩЕ се наказва!ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА!А на глупавите коментари, че държавата няма пари и сили за нови избори ще кажа, че олигофренското управление поглъща много повече от едни избори.И като за финал, днес пред централата на ДПС пях химна със сълзи на очи!

    🙂 Усмихвайте се повече!


Leave a comment

Categories