Posted by: Ivko | April 28, 2010

Пилешки филенца с мед и бяло вино

от Лазар Борисов

500 гр пилешки гърди
3 с.л. зехтин
1 с.л. мед
1 чаша бяло вино
2 ск. чесън
Сол, черен пипер

В купичка забъркваме меда с виното и черния пипер до добиване на еднородна консистенция.

Нарязваме на дължина пилешките гърди на големи филета, поръзваме ги със сол и ги запържваме в зехтин със счукан чесън до порозовяване.

Местим ги заедно със соса в тавичка за печене или в огнеупорна (йенска) стъклена тенжера с капак, заливаме с винено-медената смес, слагаме капака (за стъклена тенджера) или покриваме с алуминиево фолио (за тавичка) и печем на 180 градуса 30 минути. Фурната да не е предватително загрята!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: