Posted by: Ivko | October 1, 2009

България Италия – разликата

За по-малко от месец българският футбол се опита да провокира италианския и май не стана работата. Първо националите загубиха безславно квалификацията за световното, след това легендите паднаха в Сливен от италианските резервни легенди на дузпи, а тази вечер единствените отбори, които донякъде стават за Европа, отстъпиха на римските им противници.

Тъй като страстите около националния отбор отдавна отшумяха, а за бенефиса на легендите от 94-та разбраха само 174 зрители на ринг.беге, бих се съсредоточил само около тазвечершните страсти в пролетарския турнир за лига еуропа.

Левски тръгна да бори кризата срещу Лацио. Не били във форма римските орли, паднали у дома от плейстейшън героите от Залцбург, половин отбор контузени… Като чух състава, се стреснах: Сарате и Томазо Роки биха стреснали и Милан (дори и без Леонардо начело), да не говорим за Левски. Но подуенско-сините бяха убедени преди да ги полеят четири пъти. И сега пак треньорът ще опере пешкира. Ама си мисля, че с Георги Христов, Жоазиндрьо, Йовов и сие дори Капело, сър Алекс или Специалния биха накарали една Беласица да мечтае. Г-н Батков колкото и да претендира, че в условията на криза поддържа отбора и не закъснява със заплатите, не може да убеди тези, които неистово подкрепяха отбора тази вечер, че трансфери на увехнали футболисти като Топузаков и Бардон, ще вкарат Левски на място съизмеримо с амбициите му. ЦСКА някакси го надцака това лято въпреки великите репортажи от летището и кацналите горепосочени залези.

За ЦСКА какво да кажем?… Рома си е Рома и владееше мача през цялото време. Все пак това е отбор, който тази година по изключение не е в Шампионската лига. Червените просто нямаха думата. За ЦСКА и за Любо Пенев това е един идеален урок. В плана за бъдещето на ЦСКА класирането не е приоритет номер едно, но школовката на стадио Олимпико е много важна. Хората играли довчера по неравните терени на Сливен и Благоевград вече стъпват на втори поред митичен стадион. А фактът, че новият треньор на ЦСКА започна предпазливо със състава, продължи агресивно и завърши почти в стил Ва Банк, говори както за неговата тактическа зрялост, така и за сработеността в червения тим. Все пак въпреки смените в армейския тим, Рома по никакъв начин не се възползва от загубата на дефанзивни елементи в състава на ЦСКА.

Каквото и да си говорим обаче, разликата е 0:8. Колкото и да бъдат ненавиждани, италианците са си класа или поне спрямо нас. Така че, хайде другия път снижете очакванията и не забравяйте, че тези хора умеят да играят футбол по-добре от всички на света с изключение на бразилците. Или поне така казва статистиката…

Advertisements

Responses

  1. Ваньо отивай репортер каналист. Перушината ми настръхна докато четох. И ревах.

  2. Много свежо баце, аз бих се изразил по-нецензурно за Левски (макар знаеш че съм от там)

  3. баце, цска не можах да ги изгледам внимателно, защото бях вече страшно пиян, но за лацио твърдя, че вчера се разхождаха по терена и въпреки това резултата е 0-4. просто разликата в класите е потресаваща. а за тия дето само плюват по италианците ицо хазарта го е казал най-добре “най-добрите ги мразат само нещастници” 🙂

  4. Май разбрах защо plamen вчера беше писал на латиница а днес e минал на кирилица !

    Момчето просто не знае как се превключва между двете и както го завари така си остава… 🙂

    КЗЛ !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: